Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wegańskie spaghetti

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Wegańska wersja spaghetti- doskonała na walentynki

Wegańskie spaghetti Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wegańskie spaghetti

 

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie spaghetti
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. W tym samym czasie na kilku łyżkach oleju rzepakowego przesmażamy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pieczarki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, myjemy, kroimy w paski i dodajemy do pieczarek, chwilę razem dusimy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, rozdrabniamy, dokładamy do pozostałych składników i dusimy razem 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili oraz oregano. Makaron odcedzamy. Gorący polewamy warzywnym sosem.
Wegańskie spaghetti
W tym samym czasie na kilku łyżkach oleju rzepakowego przesmażamy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pieczarki.
Wegańskie spaghetti
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, myjemy, kroimy w paski i dodajemy do pieczarek, chwilę razem dusimy.
Wegańskie spaghetti
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, rozdrabniamy, dokładamy do pozostałych składników i dusimy razem 5 minut.