Sposób przygotowania:
Wegańskie spaghetti
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. W tym samym czasie na kilku łyżkach oleju rzepakowego przesmażamy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pieczarki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, myjemy, kroimy w paski i dodajemy do pieczarek, chwilę razem dusimy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, rozdrabniamy, dokładamy do pozostałych składników i dusimy razem 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili oraz oregano. Makaron odcedzamy. Gorący polewamy warzywnym sosem.
Bernadetta
zewa
A czym się przejmujesz ? Znasz swoją wartość i wartość swoich przepisów i to się liczy :)
anemon
madzia19795