Sposób przygotowania:
Wegetariańska zupa z ciecierzycy - light
1. Ciecierzycę namaczać 12 godzin w 600ml wody. 2. Po upływie tego czasu gotować ciecierzycę w tej samej osolonej wodzie około 45-60min 3. Resztę wody wlać do dużego garnka zagotować i wrzucić włoszczyznę, gotować aż do miękkości. W między czasie utrzeć marchewkę i wrzucić do garnka. 4. Cebulę poszatkować i usmażyć na patelni teflonowej. Dodać do garnka z warzywami. 5. Ugotowaną ciecierzycę zmielić (np. w robocie kuchennym) na w miarę gładką masę i wrzucić do garnka z wywarem warzywnym. 5. Dodać przyprawy wg własnych upodobać (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki i inne). 6. Mąkę rozmieszać z połową szklanki wody tak by nie było grudek i wlać do zupy. 7. Makaron ugotować w osolonej wodzie. 8. Zupę gotować jeszcze z 10-20 min. 9. Zdjąć z ognia dodać ugotowany makaron. Zupa jest gotowa do spożycia, smacznego!
Pyza
sypersylwiax
Pyza
sypersylwiax