Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Węgierska gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna , sycąca zupa gulaszowa z dodatkiem łazanek

Węgierska gulaszowa

Składniki:

Węgierska gulaszowa

 

  • filet z kurczaka - o,5 kg
  • węgierska zupa gulaszowa Knorr
  • makaron łazanki - garśc
  • papryka słodka - 1 łyżka
  • mąka - 2 łyżki
  • margaryna do smażenia/ lub olej - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Węgierska gulaszowa
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i obtaczamy w mące wymieszanej z papryką. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju lub margaryny. Odstawiamy. W garnku gotujemy ok. 1 wody Przyprawiamy kostka rosołowa , solą i pieprzem Zupę węgierską Knorr rozrabiamy w ok. 1 szklance wody i dodajemy do wrzącego wywaru. ( w tym momencie możemy wsypać makaron łazanki lub też ugotować go całkiem osobno i dodać na sam koniec ). Gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-10 minut. Doprawiamy do smaku. Smacznego!