mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Węgierski przysmak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawa o bardzo wyrazistym smaku.Ulubieniec mojej kuchni.

Węgierski przysmak

Składniki:

Węgierski przysmak

 

  • 30 dag kiełbasy
  • 30 dag schabu bez kości
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1/2 bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 60 dag kapusty kiszonej
  • 3 płaty marynowanej papryki
  • 1/2 pęczka natki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Węgierski przysmak
Schab pokrój w paseczki. Kiełbasę obierz ze skórki i potnij w talarki. Obrane ziemniaki potnij w kostkę a cebulę w grubsze półplasterki. Na oleju podsmaż najpierw schab, potem dodaj kiełbase, a na końcu ziemniaki i cebulę.Oprósz wszytsko przyprawami. Podlej potrawę bulionem i dodaj posiekaną i odciśniętą kapustę. Duś wszytsko ok 20min. Pod koniec duszenia podaj pokrojoną w plasterki paprykę.Smacznego.