Sposób przygotowania:
Wiatraczki z marmoladą
Masło miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Następnie dodajemy pokruszony ser i miksujemy. Do masy wbijamy jajko, mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy. Przygotowane ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy. Wykrawamy kwadraty o boku 5cm. Każdy róg kwadratu nacinamy nożem. Na środku kładziemy porcję marmolady i zwijamy rogi (co drugi) tworząc wiatraczki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 10-12 minut. Po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.