Wiejskie danie Ambrożych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

najlepsze szybkie danie w naszej rodzinie

Wiejskie danie Ambrożych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiejskie danie Ambrożych

 

  • Makaron świderki 500 gram
  • Biały ser ok.6 łyżek na miseczkę
  • śmietana 3 szklanki
  • cukier 2 łyżki
  • olej roślinny 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

Wiejskie danie Ambrożych
Na początek do garnka wlałam wodę i osoliłam.Gdy ta zaczęła wrzeć to wrzuciłam makaron świderki. Gotowałam ok.10 minutek do miękkości. W czasie gotowania rozgrzałam patelnię z dodatkiem oleju roślinnego. Wlałam kwaśną śmietanę i zamieszałam. Śmietana zaczęła wrzeć na wolnym ogniu. Jeszcze raz przemieszałam. Gdy delikatnie sobie pyrkała, makaron odcedziłam z wody i wybraną porcję przełożyłam do miseczki. Do śmietany dodałam cukier. Mieszałam do czasu zmniejszenia objętości,oraz zmianie koloru na złoty. Odstawiłam.Na makaron wyłożyłam ser a na ser dodałam usmażoną śmietanę-gotowe
Wiejskie danie Ambrożych
w czasie gotowania śmietany często mieszałam
Wiejskie danie Ambrożych
śmietanę doprowadzamy do wrzenia cały czas już mieszając
Wiejskie danie Ambrożych
na wrzącą wodę wsypałam makaron świderki

Tagi:

makaron sery ser