caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Wiejskie ziemniaczki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Idealny dodatek do chłodników i nie tylko

Wiejskie ziemniaczki

Składniki:

Wiejskie ziemniaczki

 

  • 1,5 kg młodych ziemniaków
  • 1-2 łyzki smalcu ze skwarkami
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 peczka koperku
  • 1/2 peczka natki pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Wiejskie ziemniaczki
Ziemniaki obrac i ugotowac w posolonej wodzie. Smalec rozpuścic na patelni i zeszklić na nim pokrojona w cienkie plasterki cebulę. Zieleninę drobno posiekać. Odcedzone ziemniaki przełozyc na półmisek, polać cebulą ze smalcem i posypać zielenina. Podawać ciepłe.
Latem moja babcia serwowała takie bardzo często.

Tagi:

ziemniaki