Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka budyniowa1. Ciasto
Wbij 5 jajek do miski, dodaj cukier i ubij mikserem do uzyskania jednolitej kremowej masy. Mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia. Następnie delikatnie połącz mąkę z masą jajeczną, mieszając szpatułką. Na koniec dodaj roztopione masło. Masę przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 C na 45-50 minut. Wystudź.
2.Polewa z białej czekolady
Do metalowej miseczki włóż połamaną na kosteczki czekoladę, wlej śmietankę, sok z pomarańczy i dodaj skórkę z pomarańczy. Miseczkę ustaw na garnku z lekko gotującą się wodą tak żeby miseczka nie dotykała wody i mieszać aż czekolada połączy się ze śmietanką. Miseczkę zdjąć z garnka i odczekać aż polewa lekko zgęstnieje. Lekko zgęstniałą polewę wylać na ciasto i udekorować płatkami migdałów.