Sposób przygotowania:
Prosta babka budyniowa
Do misy miksera wbijamy jajka i dodajemy cukier po 1 łyżce . Włączamy mikser na wyższe obroty . Ubijamy jajka na puszystą masę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dzięki temu zabiegowi babka będzie bardziej puszysta. Do masy jajecznej dodajemy 1/3 mąki i mieszamy szpatułką do momentu połączenia składników po czym dodajemy resztę mąki i budyń oraz roztopione masło. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej foremki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 i pieczemy ciasto około 40 minut.
Wystudzoną babkę polewamy roztopioną czekoladą lub polewą lukrową i posypujemy posypką.
Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej foremki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 i pieczemy ciasto około 40 minut.
Wystudzoną babkę polewamy roztopioną czekoladą lub polewą lukrową i posypujemy posypką.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości