Sposób przygotowania:
Babka z makiem i płatkami jaglanymi
Na samym początku przygotować foremkę.
Do miski wlewamy białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier.
Do dobrze ubitych białek wlewamy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy.
Do ubitych jajek dodajemy po łyżce majonezu i miksujemy na nizszych obrotach miksera.
Do miski wsypujemy mąkę ,płatki jaglane mak , suchy budyń ,proszek do pieczenia i rodzynki mieszamy składniki.
Do powstałej masy wsypujemy wymieszane suche składniki mieszamy ale już ręcznie.
Masę przekładamy do wysmarowanej foremki i wysypanej bułką tarta.Górę lekko wygładzamy.
Piekarnik nagrzewamy 175 st i wkładamy formę. Pieczemy babkę około 50 minut najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Babkę po upieczeniu studzimy na desce.
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy siekanymi migdałami.
POLECAM!!!!
Do miski wlewamy białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier.
Do dobrze ubitych białek wlewamy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy.
Do ubitych jajek dodajemy po łyżce majonezu i miksujemy na nizszych obrotach miksera.
Do miski wsypujemy mąkę ,płatki jaglane mak , suchy budyń ,proszek do pieczenia i rodzynki mieszamy składniki.
Do powstałej masy wsypujemy wymieszane suche składniki mieszamy ale już ręcznie.
Masę przekładamy do wysmarowanej foremki i wysypanej bułką tarta.Górę lekko wygładzamy.
Piekarnik nagrzewamy 175 st i wkładamy formę. Pieczemy babkę około 50 minut najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Babkę po upieczeniu studzimy na desce.
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy siekanymi migdałami.
POLECAM!!!!
gusia1000