Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Wielkanocne jaja z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka faszerowane nadzieniem chrzanowym.

Wielkanocne jaja z chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne jaja z chrzanem

 

  • 10 jaj
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka chrzanu (lub więcej)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jaja z chrzanem
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu obrać je, umyć i przekroić wzdłuż na połówki. Masło rozgnieść widelcem, dodać jogurt, majonez oraz żółtka, a następnie dokładnie utrzeć. Do utartej masy dodać chrzan i posiekana natkę pietruszki, a następnie dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jaj. Podawać z majonezowo- jogurtowym sosem.
Wielkanocne jaja z chrzanem
Wszystkie skladniki wymieszać ze sobą i wyrobić masę.
Wielkanocne jaja z chrzanem
Do utartego masła z żółtkami dodać natkę pietruszki i chran.
Wielkanocne jaja z chrzanem
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki.
Wielkanocne jaja z chrzanem
Masło rozgnieść widelcem i utrzeć na gładka masę z jogurtem i majonezem.