Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajeczka na kolorowo
Ugotować jajka na twardo- błyskawicznie zalać zimną wodą - ostudzić.
Obrać. Przekroić na połówki.
Podzielić na białka i żółtka.
Odłożyć 6 połówek białek, a 2 bardzo drobno usiekać i wymieszać ze śmietaną. Lekko posolić.
Utrzeć żółtka z majonezem i szczyptą soli.
Na 2 małych talerzykach ułożyć po połowie roztartych ze śmietaną białek.
Pozostałe połówki białek ( 6 sztuk) wypełnić : -2 kulkami z utartych żółtek -2 czarnym kawiorem -2 czerwonym kawiorem
Udekorować koperkiem i listkami natki pietruszki.
Dwie z żółtkami posypać grubo zmielonym kolorowym pieprzem.
Obrać. Przekroić na połówki.
Podzielić na białka i żółtka.
Odłożyć 6 połówek białek, a 2 bardzo drobno usiekać i wymieszać ze śmietaną. Lekko posolić.
Utrzeć żółtka z majonezem i szczyptą soli.
Na 2 małych talerzykach ułożyć po połowie roztartych ze śmietaną białek.
Pozostałe połówki białek ( 6 sztuk) wypełnić : -2 kulkami z utartych żółtek -2 czarnym kawiorem -2 czerwonym kawiorem
Udekorować koperkiem i listkami natki pietruszki.
Dwie z żółtkami posypać grubo zmielonym kolorowym pieprzem.