Sposób przygotowania:
Faszerowane jajeczka
Jajka wstawiamy, aby sie zagotowały na twardo. W międzyczasie obieramy ogórka i kroimy go w drobną kostkę. Myjemy szczypiorek i również go kroimy drobno w kostkę. Kiełbaskę śląską oraz szynkę wiejską też drobno w kostkę siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i dodajemy majonez i jogurt naturalny. Gdy jajka ugotują się na twardo to ostrożnie nożem kroimy wzdłuż na pół. wybieramy białko i żółtko i dodajemy do miski z produktami. A skorupki odkładamy na talerz. Dodajemy do produktów przyprawy. I tak - kolejno - pieprz ziołowy, oregano, sól i słodką paprykę. Oczywiście przyprawy według uznania. Wszystko razem mieszamy. Gotowy farsz dajemy delikatnie do skorupek. Gotowe faszerowane jajeczka można zjeść na śniadanko lub też jest bardzo fajną przekąską na imprezy domowe. SMACZNEGO !!