paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Wielkanocne jajka-galaretki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Galaretka drobiowa z kukurydzą, natką i marchewką podana w postaci jajek. Pięknie i kolorowo wygląda.

Wielkanocne jajka-galaretki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne jajka-galaretki

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajka-galaretki
Wydmuszki zalać wrzątkiem,wyparzyć, wysuszyć. Udko kurczaka opłukać zalać wodą ok. 1 litr dodać opłukaną włoszczyznę i marchew, ugotować wywar.

Marchew z wywaru i mięso pokroić w kostkę, matkę posiekać a kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić.

Wydmuszki napełnić warzywami i mięsem. Zalać wywarem z żelatyną. Odstawić do stężenia.

Na koniec jajka obrać.
Wielkanocne jajka-galaretki
Mięso z wywaru pokroić w kostkę, natkę posiekać
Wielkanocne jajka-galaretki
Ugotowaną marchewkę również pokroicw drobną kostke
Wielkanocne jajka-galaretki
Wydmuszki zalać wrzątkiem,wyparzyć, wysuszyć.Wydmuszki napełnić warzywami i mięsem.
Wielkanocne jajka-galaretki
Zalać wywarem z żelatyną. Odstawić do stężenia. Na koniec jajka obrać.