Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka-galaretki
Wydmuszki zalać wrzątkiem,wyparzyć, wysuszyć. Udko kurczaka opłukać zalać wodą ok. 1 litr dodać opłukaną włoszczyznę i marchew, ugotować wywar.
Marchew z wywaru i mięso pokroić w kostkę, matkę posiekać a kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić.
Wydmuszki napełnić warzywami i mięsem. Zalać wywarem z żelatyną. Odstawić do stężenia.
Na koniec jajka obrać.
Marchew z wywaru i mięso pokroić w kostkę, matkę posiekać a kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić.
Wydmuszki napełnić warzywami i mięsem. Zalać wywarem z żelatyną. Odstawić do stężenia.
Na koniec jajka obrać.