Sposób przygotowania:
Wielkanocna przystawka
Wydmuszki z jajek oczyściłam, umyłam i zalałam wrzątkiem,wyparzyłam. Odlałam wodę i zostawiłam do wysuszenia. Do garnka włożyłam pałki z kurczaka. Dodałam warzywa i doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam na małym ogniu póki mięso nie zmiękło. Wyjęłam ugotowane pałki pokroiłam drobno. Marchew i pietruszkę tez pokroiłam drobno Wkładałam do skorupek marchewkę z groszkiem i mięsko z pietruszka pokrojoną. Włożyłam po 2 listki świeżej natki pietruszki . Wywar przecedzamy dodajemy rozpuszczoną żelatynę , mieszamy i zalewamy jajka prawie do pełna. Zostawiamy do ostygnięcia a potem do lodówki . Po zastygnięciu obieramy jajka ze skorupki Idealnie pasuje na Wielkanocny stół.
demisec
lalunia
Mojej rodzinie też się spodobało .