lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wielkanocna przystawka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Otwór zrobiłam po szerszej stronie jajka. Po wyłożeniu ze skorupki jajko stoi. Idealne na Wielkanoc.

Wielkanocna przystawka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wielkanocna przystawka

 

 

 

  • 4 pałki z kurczaka

 

 

  • seler100 gram

 

 

  • pietruszka 100 gram

 

  • cebula 100 gram

 

 

  • groszek z puszki 100 gram

Sposób przygotowania:

Wielkanocna przystawka
Wydmuszki z jajek oczyściłam, umyłam i zalałam wrzątkiem,wyparzyłam. Odlałam wodę i zostawiłam do wysuszenia. Do garnka włożyłam pałki z kurczaka. Dodałam warzywa i doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam na małym ogniu póki mięso nie zmiękło. Wyjęłam ugotowane pałki pokroiłam drobno. Marchew i pietruszkę tez pokroiłam drobno Wkładałam do skorupek marchewkę z groszkiem i mięsko z pietruszka pokrojoną. Włożyłam po 2 listki świeżej natki pietruszki . Wywar przecedzamy dodajemy rozpuszczoną żelatynę , mieszamy i zalewamy jajka prawie do pełna. Zostawiamy do ostygnięcia a potem do lodówki . Po zastygnięciu obieramy jajka ze skorupki Idealnie pasuje na Wielkanocny stół.
Wielkanocna przystawka
Do garnka włożyłam pałki z kurczaka. Dodałam warzywa i doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam na małym ogniu póki mięso nie zmiękło. Wyjęłam ugotowane pałki pokroiłam drobno. Marchew i pietruszkę tez pokroiłam drobno
Wielkanocna przystawka
Wkładałam do skorupek marchewkę z groszkiem i mięsko z pietruszka pokrojoną. Włożyłam po 2 listki świeżej natki pietruszki .