Sposób przygotowania:
Wielkanocne polędwiczkiETAP 1:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry dwu centymetrowe i dłonią rozbijamy. Mięso solimy.
2. Do miski wlewamy ketchup, miód, sos sojowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem oraz solą. Marynatę dokładnie mieszamy i łączymy mięsem. Odstawiamy do lodówki, na co najmniej dwie godziny.
3. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Marynatę odstawiamy na bok.
ETAP 2:
4. Na drugiej większej patelni podprażamy obrane, pokrojone w krążki cebule. Kiedy cebule puszczą sok i zmienią kolor na jasnobrązowy łączymy z mięsem. Wlewamy odstawioną wcześniej marynatę i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
ETAP 3:
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.