WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1868]

Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z dodatkiem mleka skondensowanego nieslodzonego oraz majonezu. Można je podać same lub z ulubionymi dodatkami na słodko.

Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem

 

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • Szczypta soli
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 100ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem

ETAP 1:

Mąkę, cukier i sól wsypać do miski i wymieszać. Wbić jajko. Wlać mleko skondensowane i majonez oraz połowę zwykłego mleka i zmiksować wstępnie mikserem. W trakcie miksowania dolewać resztę mleka i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

Na małej patelni rozgrzewac po łyżeczce oleju i wlewać porcje ciasta. Smażyć naleśniki z obu stron na rumiano i wykładać na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem
Naleśniki w trakcie smażenia na patelni na oleju
Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem
Ciasto na naleśniki po zmiksowaniu w misce
Naleśniki z mlekiem skondensowanym i majonezem
W osobnej misce wymieszać mąkę pszenną z cukrem waniliowym i szczyptą soli