jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Wielkanocne udka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrzan oraz płatki migdałowe doskonale sprawdzają się na wielkanocnym stole. Mięso wykończone tymi składnikami smakuje pysznie.

Wielkanocne udka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne udka

CIASTO:

  • 2 udka z kurczaka,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • Olej,
  • 3 łyżki płatków migdałowych.

Sposób przygotowania:

Wielkanocne udka

ETAP 1

Wielkanocne udka
osuszamy umyte mięso

Mięso myjemy i osuszamy.

ETAP 2

Wielkanocne udka
przyprawami nacieramy mięso

Gotowe nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 3

Wielkanocne udka
mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego

Tak przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego. Udka pieczemy około 60 minut w 180°C.

ETAP 4

Wielkanocne udka
łączymy majonez z płatkami

Między czasie majonez łączymy z chrzanem oraz płatkami migdałowymi.

ETAP 5

Wielkanocne udka
przygotowaną masę wykładamy na udka

Gotową masę wykładamy na udka na 15 minut przed końcem pieczenia.

Upieczone mięsko podajemy na ciepło.