Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z parówkamiETAP 1:
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przesmażyć razem na oleju na złoto. Przyprawić solą i pieprzem. Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier, łyżeczkę mąki i letnie mleko. wymieszać i odstawić na 15 minut. Resztę mąki i sól wsypać do miski. Dolać olej i wyrośnięty zaczyn. Zagnieść ciasto. Odstawić je do wyrośnięcia.
Następnie rozwałkować na cienki pacek. Parówki obrać z folii, pokroić na 4 części i ułożyć ok. 4 cm od brzegów tworząc z nich okrąg. Brzegi nawinąć na parówki. Parówki ponacinać i powykręcać na bok.
Patelnię rozgrzać i włożyć przygotowane ciasto do góry dnem. Zrumienić i odkręcić na właściwą stronę. Ciasto w środku posmarować ketchupem i posypać ziołami. Wyłożyć pieczarki z cebulą, pokrojone resztki parówek i plastry sera.
Smażyć pod przykryciem kilka minut aż ser się roztopi.