WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pizza z patelni z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa do zrobienia i fajnie wyglądająca pizza z patelni na cieście drożdżowym, z parówkami w brzegach.

Pizza z patelni z parówkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pizza z patelni z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Pizza z patelni z parówkami

ETAP 1:

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przesmażyć razem na oleju na złoto. Przyprawić solą i pieprzem. Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier, łyżeczkę mąki i letnie mleko. wymieszać i odstawić na 15 minut. Resztę mąki i sól wsypać do miski. Dolać olej i wyrośnięty zaczyn. Zagnieść ciasto. Odstawić je do wyrośnięcia.

Następnie rozwałkować na cienki pacek. Parówki obrać z folii, pokroić na 4 części i ułożyć ok. 4 cm od brzegów tworząc z nich okrąg. Brzegi nawinąć na parówki. Parówki ponacinać i powykręcać na bok.

Patelnię rozgrzać i włożyć przygotowane ciasto do góry dnem. Zrumienić i odkręcić na właściwą stronę. Ciasto w środku posmarować ketchupem i posypać ziołami. Wyłożyć pieczarki z cebulą, pokrojone resztki parówek i plastry sera.

Smażyć pod przykryciem kilka minut aż ser się roztopi.

Pizza z patelni z parówkami
lastry żółtego sera nałożone na środek pizzy
Pizza z patelni z parówkami
Ketchup, pieczarki i pokrojone parówki nałożóne na pizzę
Pizza z patelni z parówkami
Pizza włożóna do góry dnem na rozgrzaną patelnię
Pizza z patelni z parówkami
Nacięte parówki powykręcane na bok razem z ciastem
Pizza z patelni z parówkami
Pokrojone parówki ułożóne na rozwałkowanym cieście