Sposób przygotowania:
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym
► Sos śmietanowy: połączyć i wymieszać (można krótko z ręcznym blenderem) ze śmietaną, przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny, papryką, cebulą, rozmarynem, oregano, bazylią, estragonem i natką pietruszki.
► Filety z łososia oczyścić z łusek, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Następnie zalać sosem śmietanowym, posypać serem i zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w 180C / Termoobieg /. Ryba smakuje dobrze z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i sałatką. Potrawę można przygotować wcześniej, a upiec póżniej.
► Filety z łososia oczyścić z łusek, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Następnie zalać sosem śmietanowym, posypać serem i zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w 180C / Termoobieg /. Ryba smakuje dobrze z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i sałatką. Potrawę można przygotować wcześniej, a upiec póżniej.
zbysiowa
Zgobisz
testing223
testing223
biedroneczki
robaczek
mocsłodkości