Sposób przygotowania:
Wielki omlet z rabarbarem
Pokrojony rabarbar wrzucić na patelnię, dodać cukier i smażyć kilka minut do momentu kiedy z cukru zrobi się karmel i oblepi cały rabarbar.Jajka ubić z dodatkiem szczypty soli do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać, następnie dolać mleko i płynne masło. Przygotowanym ciastem zalać rabarbar na patelni, smażyć jak tradycyjnego omleta kilka minut od czasu podnosząc delikatnie brzegi, aby płynna masa ściekła pod omlet na koniec na chwilkę przykryć patelnię, aby wierz dokładnie się ściął. Usmażonego omleta delikatnie przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i od razu podawać ja jako dodatek do niego dodałam serek homogenizowany waniliowy, a całość smakowała doskonale.