Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Wielobarwna salatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i delikatna sałatka. Pożywna i lekka zarazem. Idealna na spotkania z przyjaciółmi.

Wielobarwna salatka

Składniki:

Wielobarwna salatka

 

Sposób przygotowania:

Wielobarwna salatka
Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Jabłko obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w średniej wielkości cząstki. Brzoskwinię z puszki odcedzamy i kroimy w grubszą kostkę, tak samo jak paprykę. Świeżego ogórka obieramy i kroimy w półokręgi. Cebulę bardzo drobno siekamy. W osobnej misce przyrządzamy sos z oleju, wody i ziół prowansalskich. Polewamy nim sałatkę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie mieszamy i chłodzimy około 30 minut. Jemy samą lub jako dodatek do potraw.