Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wielowarzywna zupa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam przepis na lekką zupę z warzyw

Wielowarzywna zupa z makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wielowarzywna zupa z makaronem

 

  • 100 gram makaronu muszelki
  • 1 młoda marchewka
  • 100 gram fasolki szparagowej
  • 0,5 szklanki świeżego groszku
  • pęczek szczypioru z cebuli
  • pęczek koperku
  • śmietana 30%

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna zupa z makaronem
Obraną marchewkę kroimy w plastry, przekładamy do garnka, dodajemy kostkę rosołową oraz świeży groszek i zalewamy 1,5 litrami wody. Gdy woda zacznie wrzec dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, posiekaną zieleninę oraz makaron, doprawiamy do smaku - gotujemy jeszcze 15 minut. tak przygotowaną zupę podajemy razem ze śmietanką
Wielowarzywna zupa z makaronem
do gotującej się wody dodajemy makaron i zielenine
Wielowarzywna zupa z makaronem
gdy warzywa i makaron są miękkie zupę podajemy

Tagi:

makaron