p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Wieprzowe pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do różnych potraw

Wieprzowe pulpeciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wieprzowe pulpeciki

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe pulpeciki
W pół litra wrzącej wody rozpuszczamy kostkę warzywną, Mięso mielone i przyprawy dokładnie wymieszamy, dodajemy 2 łyżki kaszki manny, 1 łyżkę bułki tartej i 1 łyżkę kaszki kukurydzianej, jeszcze raz mieszamy, nabieramy łyżką masę mięsną i formujemy okrągłe małe pulpeciki. dodajemy pulpeciki do bulionu, gotujemy na małym ogniu 10 minut. Z tej ilości wychodzą 24 pulpeciki.Mogą być dodatkiem do zup, sosów.
Wieprzowe pulpeciki
nabierać łyżką mase i formować okrągłe małe pulpeciki.