Sposób przygotowania:
Wieprzowe roladki z ogórkiem, cebulą i marchewką
Szynkę wieprzową kroimy w plasterki. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem.
Ogórki kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, myjmy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.
Na każdy plaster mięsa układamy po kilka paseczków warzyw. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy na złoto z każdej strony.
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby pokryła roladki. Dorzucamy ziela angielskie i liścia laurowe. Dusimy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Ogórki kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, myjmy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.
Na każdy plaster mięsa układamy po kilka paseczków warzyw. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy na złoto z każdej strony.
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby pokryła roladki. Dorzucamy ziela angielskie i liścia laurowe. Dusimy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
ciasteczka
Czekoladka 2