anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Roladki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Roladki wieprzowe to doskonały pomysł na dodatek do ziemniaków do obiadu. Fajny dodatek do niedzielnego dania.

Roladki wieprzowe Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Roladki wieprzowe

 

DODATKOWO:

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe
Schab dzielimy na 4 porcje. Tłuczkiem rozbijamy na dosyć cienkie plastry, odrobinę solimy z obu stron i układamy na desce.

Na każdym kawałku kładziemy plaster sera żółtego, plaster szynki, parę kawałków usmażonych pieczarek, na nich plaster pomidora oraz kawałek ogórka kiszonego.

Mocno zwijamy i wbijamy wykałaczkę, aby się mocno trzymało. Panierujemy w mące następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.

Piec na tłuszczu z obu stron na małym ogniu do miękkości. 
Roladki wieprzowe
Na sam początek kroimy pieczarki i podsmażamy.
Roladki wieprzowe
Schab kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy.
Roladki wieprzowe
Po kolei kładziemy na schaba kolejne składniki.
Roladki wieprzowe
Pod koniec układamy jeszcze kawałek pomidora i zwijamy.
Roladki wieprzowe
Roladki wieprzowe- świetny pomysł na obiad.
Roladki wieprzowe
Roladki wieprzowe- świetny pomysł na obiad.
Roladki wieprzowe
Roladki wieprzowe- świetny pomysł na obiad.
Roladki wieprzowe
Roladki wieprzowe- świetny pomysł na obiad.

Tagi:

mięso danie