Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe
Schab dzielimy na 4 porcje. Tłuczkiem rozbijamy na dosyć cienkie plastry, odrobinę solimy z obu stron i układamy na desce.
Na każdym kawałku kładziemy plaster sera żółtego, plaster szynki, parę kawałków usmażonych pieczarek, na nich plaster pomidora oraz kawałek ogórka kiszonego.
Mocno zwijamy i wbijamy wykałaczkę, aby się mocno trzymało. Panierujemy w mące następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Piec na tłuszczu z obu stron na małym ogniu do miękkości.
Na każdym kawałku kładziemy plaster sera żółtego, plaster szynki, parę kawałków usmażonych pieczarek, na nich plaster pomidora oraz kawałek ogórka kiszonego.
Mocno zwijamy i wbijamy wykałaczkę, aby się mocno trzymało. Panierujemy w mące następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Piec na tłuszczu z obu stron na małym ogniu do miękkości.