Sposób przygotowania:
Chlebek morelowo - pistacjowy na mące chlebowej1.

Wsypać do miski mąkę chlebową.
2.

Dosypać słonecznik łuskany, orzeszki pistacjowe oraz pokrojone na mniejsze części morele, wymieszać.
3.

Dosypać nasiona chia i ponownie wymieszać.
4.

Wsypać cukier kryształ i znowu wymieszać.
5.

Dosypać sól morską jodowaną, wymieszać łyżką.
6.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty składników.
7.

Na końcu wlać letnią wodę.
8.

Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki łyżką drewnianą.
Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
9.

Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na 15 minut.
10.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni C i piec przez 25 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 30 minut.
11.

Wystudzić na kratce.
12.

Smacznego !