Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z papryką i ogórkiem
Pieczeń wieprzową pokroić w plastry grubości 1 cm. Następnie rozbić tłuczkiem, aby zmiękczyć włókna. Przygotować paprykę czerwoną -pokroić w cienkie paski, ogórka kiszonego również.
Mięso posmarować musztardą, nałożyć paprykę, ogórka oraz cebulę pokrojoną w piórka. a także plasterki boczku. Zwinąć wszystko w rulon, spiąć wykałaczką i położyć na rozgrzanej oliwie.
Dusić pod przykryciem około 50 minut. Podlewać wodą. Na końcu doprawić solą i pieprzem. Wydzielony sos zagęścić mąkę z wodą.
Mięso posmarować musztardą, nałożyć paprykę, ogórka oraz cebulę pokrojoną w piórka. a także plasterki boczku. Zwinąć wszystko w rulon, spiąć wykałaczką i położyć na rozgrzanej oliwie.
Dusić pod przykryciem około 50 minut. Podlewać wodą. Na końcu doprawić solą i pieprzem. Wydzielony sos zagęścić mąkę z wodą.