krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Wiewiorka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Wiewiorka

Składniki:

Wiewiorka

 

  • CIASTO
  • 2szkl.mąki
  • 1 1/2szkl.cukru
  • 4jajka
  • 1/2szkl.oleju
  • 1łyżeczkę sody
  • 4duże jabłka
  • szkl.orzechow włoskich pokrojonych
  • KREM
  • 2budynie śmietankowe
  • 1/2litra mleka
  • kost.Kasi
  • 3/4szkl.cukru pudru
  • puszka karmelu
  • 2łyżki wiorek kokosowych

Sposób przygotowania:

Wiewiorka
Utrzeć jajka z cukerm,następnie olej+mąka+soda+orzchy rozdrobnione,jabłka pokrojone w kostkę.
Ugotować budyń,Kasię utrzeć z cukrem a potem stopniowo dodać ostudzony budyń.
Ciasto podzielić na 2części przełożyć kremem na gorny placek położyć karmel i posypać wiorkami (podsmarzyć na rozgrzanej patelni)
Piec ok 40min 180stopni