dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Wieżyczki z krakersów z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka przystawka z krakersami

Wieżyczki z krakersów z pasztetem

Składniki:

Wieżyczki z krakersów z pasztetem

 

  • 40 dag pasztetu drobiowego
  • 2 jajka
  • 16 słonych krakersów
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka majeranku lub oregano
  • 2-3 gałązki koperku
  • paseczki kolorowej papryki

 

Sposób przygotowania:

Wieżyczki z krakersów z pasztetem
Jajka gotuj 10 minut, obierz, a następnie drobniutko pokrój. Koperek opłucz i posiekaj. Pasztet rozetrzyj widelcem lub blenderem, wymieszaj z musztardą. Dodaj jajka, majeranek , oraz koperek. Przygotowana masą pasztetową (4 łyżki odłóż)przekładaj krakersy, tworząc wieżyczki. Każda powinna składać się z 4 krakersów. Pozostałą masę przełóż do szprycy z końcówką w kształcie dużej gwiazdy. Na wierzch każdej wieżyczki wyciśnij sporą rozetę. Przed podaniem wieżyczki udekoruj gałązkami koperku, paseczkami kolorowej papryki ewentualnie kaparami.