Sposób przygotowania:
Wilgotne ciasto na serku kremowym z truskawkami
W misce jednej wymieszać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, w drugiej połączyć serek z cukrem trzcinowym, ekstraktem waniliowym, olejem oraz jajkami.
Do jogurtowej mieszanki przesiać mąkę i wymieszać łyżką, tylko do połączenia się składników.
Blaszkę (27x20 cm) posmarować masłem i oprószyć mąką, bądź wyłożyć papierem do pieczenia i przelać nań ciasto, a na wierzchu ułożyć przekrojone na pół truskawki.
Piec 25 minut w 180 stopniach.
Do jogurtowej mieszanki przesiać mąkę i wymieszać łyżką, tylko do połączenia się składników.
Blaszkę (27x20 cm) posmarować masłem i oprószyć mąką, bądź wyłożyć papierem do pieczenia i przelać nań ciasto, a na wierzchu ułożyć przekrojone na pół truskawki.
Piec 25 minut w 180 stopniach.