Sposób przygotowania:
Wilgotne ciasto z rabarbarem i truskawka
1. Zaczęłam od przygotowania owoców- rabarbar obrałam i pokroiłam na cząstki, truskawki obrałam, usunęłam szypułki i pokroiłam na pół. 2.Białka oddzieliłam od żóltek. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie miękką margarynę utarłam z cukrami, dodałam żółtka. Zmiksowałam. Stopniowo dodawałam mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. 3. Pianę z białek małymi porcjami dodawałam do masy i delikatnie mieszałam ją łyżką. 4. Keksówkę natłuściłam i obsypałam bułką tartą. Wyłożyłam do niej całą masę, a następnie ułożyłam owoce. Posypałam je 2 łyżkami cukru i cynamonem. 5. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika - 180 stopni i piekłam ok. 40 minut do suchego patyczka. 6. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.