Sposób przygotowania:
Jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Na początku zajmujemy się masą na ciasto. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodajemy żółtka i mieszamy, aż uzyskamy jednolity, żółty kolor. Dodajemy jogurt i olej. Delikatnie mieszamy, po czym wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy całą masę na blachę przykrytą papierem do pieczenia lub nasmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Na wierzch układamy truskawki. Im cieńsze plasterki pokroimy, tym większa szansa, że pozostaną one na wierzchu ciasta. Ja pokroiłam truskawy na połówki, co spowodowało, że opadły prawi na dno, ale okazało się, że to stało się atutem ciasta, bo smakiem truskawek można było delektować się nie tylko na wierzchu ciasta. Na koniec posypujemy ciasto kruszonką, którą uzyskujemy poprzez wymieszanie mąki i cukru z roztopionym masłem. Wkładamy do piekarnika na około 45 minut do 180 stopni i gotowe. Smacznego!