p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Wiosenna jarzynowa wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzisiaj Piotrek przejął pałeczkę w kuchni i przygotował Wiosenną jarzynową pełną warzyw.

Wiosenna jarzynowa wg Piotra Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenna jarzynowa wg Piotra

 

  • szponder wołowy- 1/2 kg
  • kartofle - 3 sztuki
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • marchew - 1 sztuka
  • pieprz młotkowany z kolendrą - 2 szczypty
  • seler - 1/4 sztuka
  • kapusta włoska - 1/8 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • Bulionetka warzywna - 2 sztuki
  • mieszanka warzywna z kukurydzą, groszkiem, brokułami i zieloną fasolką - 30 dekagramów

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna jarzynowa wg Piotra
Szponder wołowy pokroić na 3 kawałki, zalać 1,5 litrem wody, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować 45-50 minut, następnie dodać pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę w plastrach, kawałek selera i pietruszkę, dodać bulionetkę warzywną i gotować dalsze 15 minut. Kapustę włoską poszatkować i dodać wraz z mieszanką warzywną z kukurydzą, groszkiem i fasolką do zupy, doprawić zupę młotkowanym pieprzem z kolendrą i gotować około 5 minut.Zupę rozlać na talerze, na osobny talerz przełożyć kawałki ugotowanej wołowiny.
Wiosenna jarzynowa wg Piotra
Szponder wołowy pokroić na 3 kawałki, zalać 1,5 litrem wody, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować 45-50 minut
Wiosenna jarzynowa wg Piotra
Kapustę włoską poszatkować i dodać wraz z mieszanką warzywną z kukurydzą, groszkiem i fasolką do zupy