iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna pasta twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Twarożek to jeden z zdrowszych i niskokalorycznych serów , dlatego warto go zajadać . Aby się nie znudził dodawajmy do niego różne zdrowe dodatki.

Wiosenna pasta twarogowa

Składniki:

Wiosenna pasta twarogowa

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna pasta twarogowa
Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Kilka sztuk zostawiamy do ozdobienia pasty.Ogórka zielonego małego obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Odsączamy na sitku z powstałego soku. Ogórki korniszony także ścieramy ale na mniejszych oczkach.Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z z sobą . Dodajemy śmietanę i sól do smaku. Jeszcze raz mieszamy i chłodzimy.