eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wiosenna przekąska Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna waflowa przekąska z wiosenną sałatką.

Wiosenna przekąska Eli

Składniki:

Wiosenna przekąska Eli

 

  • 4 wafle ryżowe GOOD FOOD
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 10 dkg sera żółtego
  • 1/2 pęczka szczypiorku lub jeden mały pęczek
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 listki sałaty zielonej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenna przekąska Eli
Umyte rzodkiewki (2 większe zostawić do dekoracji) i żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Jajka pokroić w drobną kostke.Szczypiorek (końcówki odciąć do dekoracji) pokroić w kawałki około 1 cm.Rzodkiewkę,ser,jajka,szczypiorek i majonez wymieszać.Sałatkę doprawić do smaku solą,pieprzem i jeszcze raz wymieszać.Pozostałe rzodkiewki ponakrawać ozdobnie w zygzak i przepołowić.Na każdym waflu położyć liść sałaty,na nią wyłożyć około 1 łyżki sałatki wiosennej.Każdy wafel udekorować ozdobną rzodkiewką i szczypiorkiem.Smacznego!