Jojo

Jojo

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Książka Kucharska: Poczujmy smak wiosny czyli nowalijki!

Wiosenna salatka jajeczna.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna salatka z jajkami i "balkonowymi nowalijkami"

Wiosenna salatka jajeczna.

Składniki:

Wiosenna salatka jajeczna.

 

  • 6 jajek
  • 8-10 rzodkiewek
  • 3 cebulki dymki wraz ze szczypiorem
  • mala puszka groszku konserwowego
  • peczek koperku
  • majonez /3-4 lyzki/
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenna salatka jajeczna.
Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostudzenia. Nowalijki - pluczemy i drobno kroimy. Odsaczamy groszek z zalewy. Jajka obieramy i kroimy w kostke. Wszystko razem mieszamy z majonezem i dopawiamy sola i pieprzem. Odstawiamy do lodowki na ok. 2 godz. Przepis - zadna rewelacja ale salatka pyszna. Zrobilam z pierwszych nowalijek wyhodowanych na balkonie - wiec smakowala jeszcze lepiej niz zwykle :)