Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z camembertem i truskawkamiPrzygotowanie sera:
Ser dzielimy na 8 małych trójkącików. Jajko łączymy ze świeżym tymiankiem oraz szczyptą soli i pieprzu. Połowę orzechów drobno siekamy wraz z 2 łyżkami słonecznika (możemy również zmielić). Kawałki camemberta panierujemy najpierw w jajku, a następnie w posiekanych bakaliach. Smażymy na odrobinie oleju z każdej strony na zloty kolor. Należy uważać, by nie przypalić panierki.
Przygotowanie sałatki:
Rukolę oraz pokrojone w plasterki truskawki myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, dodajemy resztę grubo posiekanych orzechów, słonecznik oraz migdały i mieszamy delikatnie z oliwą z oliwek. Przekładamy na talerz, dodając kawałki upieczonego i odsączonego z nadmiaru tłuszczu camemberta.
weronikaS
rzelkazag
Polecam i czekam na fotkę:)
weronikaS
rzelkazag
Weroniko na co czekasz? Rób!
karola25
rzelkazag
dzięki :*