Sposób przygotowania:
Wiosenna z pulpecikami
Ziemniaki szorujemy i gotujemy w dobrze osolonej wodzie około 20 minut.Pamiętajmy,że po odcedzeniu ziemniaków,nadal się gotują pod wpływem pary,więc należy ich gotować krótko,by nie były rozgotowane.Po wystudzeniu kroimy w większą kostę lub plastry.Zielony groszek wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 10-15 minut.Ja użyłam groszku z puszki.1cebulę kroimy drobniutko i wrzucamy na rozgrzana oliwę.Cebulka musi się delikatnie zeszklić.Dodajemy do mięsa,razem z jajkiem,otrębami i przyprawami.Otręby można zastąpic bułką tartą.Mięso wyrabiamy na gładką masę i formujemy malutkie pulpeciki.Smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie.Pod koniec smażenia dodajemy musztardę i intensywnie mieszamy.Smażymy jeszcze chwilę,aż pulpeciki obtoczą się w musztardzie.Pamiętajmy,że nie może być zbyt dużo oliwy,kiedy dodajemy musztardę.Rzodkiewki myjemy i kroimy na ósemki.Drugą cebulę drobniutko kroimy,szczypiorek z koperkiem siekamy.Pod koniec kroimy zimną fetę w kostę.Do jogurt dodajemy przyprawy i musztardę.Można dodać 2 łyżki majonezu.Przekładamy składniki ze sobą na przemian.Np.najpierw trochę ziemniaków,groszku,pulpecików,zieleniny,fety,groszku i na wierzch jogurt.Tak postępujemy do wykorzystania wszystkich składników.Dekorujemy szczypiorkiem.Uwaga:Nie mieszamy.Sałatka sama miesza się podczas nakładania.