Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa z cukini czyli zielono mi.
Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić w kostkę. Obranego ziemniaka tez pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie w rondlu w ktorym bedziemy gotowac zupę. Dodać ziemniaki, po chwili cukinię i smażyć chwile razem od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion
i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw przez około 10-15 minut. Przyprawic zupe pieprzem.
Plasterki cukini zrumienic na oliwie.
Jogurt wyłożyć do iszklanki i rozprowadzić z kilkoma łyżkami zupy, .Wymieszać z zupą a następnie całość zmiksować, ale tak zeby czuć bylo lekkie grudki warzyw. doprawić solą oraz pieprzem. Wlac do miseczek, na gore włozyć plasterki cukini i podawac. Mozna do zupy podać duze grzanki natarte czosnkiem.
i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw przez około 10-15 minut. Przyprawic zupe pieprzem.
Plasterki cukini zrumienic na oliwie.
Jogurt wyłożyć do iszklanki i rozprowadzić z kilkoma łyżkami zupy, .Wymieszać z zupą a następnie całość zmiksować, ale tak zeby czuć bylo lekkie grudki warzyw. doprawić solą oraz pieprzem. Wlac do miseczek, na gore włozyć plasterki cukini i podawac. Mozna do zupy podać duze grzanki natarte czosnkiem.
luna
eli_555