AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe na krakersach i waflach ryżowych z zieloną pastą z avocado. Udekorowane kwiatami bratków ( oczywiście można je zjeść ). Nie dość, że cieszą oczy kolorami, to jeszcze wspaniale smakują.

Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe

 

  • PASTA Z AVOCADO:
  • 2 avocado
  • 2 łyżki masła lub 1 łyzka oliwy
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sok z połowy limonki lub małej cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • sól.

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe
PASTA: 2 avocado myjemy i obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę, następnie ugniatamy widelcem ( owoce muszą być miękkie ). Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy limonki lub małej cytryny, żeby nie ciemniały. Dodajemy 2 łyżki miękkiego masła lub 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawiamy przyprawami, wsypujemy drobno posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, dokładnie mieszamy. Pastą smarujemy krakersy i wafle ryżowe, może być inne dowolne pieczywo. Na wierzchu kładziemy plasterki bananów, kiwi i truskawek. Dekorujemy kwiatkami bratków - ja miałam odmianę z małymi kwiatkami. Oczywiście bratki są jak najbardziej jadalne :) Gotowe kanapeczki układamy na półmiskach, można dodatkowo udekorować owocami lub kwiatami. SMACZNEGO :)
Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe
Najpierw przygotowujemy pastę z avocado, natki pietruszki, szczypiorku i przypraw.
Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe
Zieloną pastą smarujemy krakersy, wafle ryżowe albo inne ulubione pieczywo.