Sposób przygotowania:
Wiosenne kanapeczki owocowo-kwiatowe
PASTA: 2 avocado myjemy i obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę, następnie ugniatamy widelcem ( owoce muszą być miękkie ). Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy limonki lub małej cytryny, żeby nie ciemniały. Dodajemy 2 łyżki miękkiego masła lub 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawiamy przyprawami, wsypujemy drobno posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, dokładnie mieszamy. Pastą smarujemy krakersy i wafle ryżowe, może być inne dowolne pieczywo. Na wierzchu kładziemy plasterki bananów, kiwi i truskawek. Dekorujemy kwiatkami bratków - ja miałam odmianę z małymi kwiatkami. Oczywiście bratki są jak najbardziej jadalne :) Gotowe kanapeczki układamy na półmiskach, można dodatkowo udekorować owocami lub kwiatami. SMACZNEGO :)
marietta