Sposób przygotowania:
Wiosenne kolorowe ciasteczka
1. Margarynę, cukier waniliowy, mąkę,cukier puder i proszek do pieczenia dać do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Dodać do tego jajko i zagnieść ciasto.
4. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. W między czasie cukierki pokruszyć. Można zrobić to za pomocą wałka. Niewielką część odłożyć do dekoracji.
5. Do ciasta wgnieść pokruszone cukierki. W dłoni robić kuleczki z ciasta i rozpłaszczyć je.
6. Ciastka ułożyć na blaszce. Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach.
7. Upieczone ciastka wyjąć. Odstawić je do wystygnięcia.
8. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.
9. Zimne ciastka zanurzyć do połowy w czekoladzie i posypać resztą pokruszonych cukierków. Odstawić do zastygnięcia.
10. Gotowe! Smacznego!
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Dodać do tego jajko i zagnieść ciasto.
4. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. W między czasie cukierki pokruszyć. Można zrobić to za pomocą wałka. Niewielką część odłożyć do dekoracji.
5. Do ciasta wgnieść pokruszone cukierki. W dłoni robić kuleczki z ciasta i rozpłaszczyć je.
6. Ciastka ułożyć na blaszce. Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach.
7. Upieczone ciastka wyjąć. Odstawić je do wystygnięcia.
8. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.
9. Zimne ciastka zanurzyć do połowy w czekoladzie i posypać resztą pokruszonych cukierków. Odstawić do zastygnięcia.
10. Gotowe! Smacznego!
redakcja