Sposób przygotowania:
Tartaletki z kremem szpinakowym i mandarynką
Do gorącej wody wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce. Mandarynki przelewamy na cedzak i odsączamy.
Serek mascarpone przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z rozmrożonym szpinakiem oraz cukrem pudrem.
Przygotowanym kremem smarujemy tartaletki i na wierzchu układamy cząstki mandarynek. Dekorujemy dżemem truskawkowym i delikatnie polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Serek mascarpone przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z rozmrożonym szpinakiem oraz cukrem pudrem.
Przygotowanym kremem smarujemy tartaletki i na wierzchu układamy cząstki mandarynek. Dekorujemy dżemem truskawkowym i delikatnie polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.