Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem. Dodać jajka i aromat na zmniejszonych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem, solą. Wsypać do masy i delikatnie zmiksować- tylko przez chwilę. Wyrobić ręką na gładką masę.
Z ciasta formować małe kulki , spłaszczać. Część obtoczyć w posypce cukrowej. Układać na kratce lub blaszce.
Piec w 150*C przez ok. 15 min (z termoobiegiem. Posypkę na ciasteczkach można zastąpić np. polewą czekoladową.
Z ciasta formować małe kulki , spłaszczać. Część obtoczyć w posypce cukrowej. Układać na kratce lub blaszce.
Piec w 150*C przez ok. 15 min (z termoobiegiem. Posypkę na ciasteczkach można zastąpić np. polewą czekoladową.