2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Wiosenne śniadanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Wiosenne śniadanie samo zdrowie a przy tym smacznie i kolorowo, najważniejsze że nie zajmuje dużo czasu przygotowanie, dla małych i dużych łasuchów!

Wiosenne śniadanie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenne śniadanie

 

  • 2 ogórki szklarniowe
  • pęczek młodej rzodkiewki
  • 100 g serka wiejskiego ziarnistego
  • kiełki rzodkiewki
  • sól morska do smaku
  • pieprz grubo mielony do smaku
  • chleb razowy ze słonecznikiem

Sposób przygotowania:

Wiosenne śniadanie
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki kroimy wszerz na 10 cm kawałki łyżeczką wybieramy delikatnie miąższ ze środka-(możemy go potem użyć do przygotowania koktajlu z kefirem) Serek ziarnisty osączamy ze słodkiej śmietanki i nadziewamy ogórki, rzodkiewkę myjemy kroimy na cienkie pół plasterki wciskamy między serek, posypujemy solą i pieprzem posypujemy grubo kiełkami rzodkiewki.Podajemy z ciemnym pieczywem. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
ogórki skrobiemy wybieramy miąższ ze środka
Wiosenne śniadanie
kolejno nadziewamy serkiem i pokrojoną rzodkiewką posypujemy kiełkami

Tagi:

chleb