Pychotka

Pychotka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Wiosenne jajko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe na wiosenne śniadanie, kolacje lub ciepłą przystawkę.

Wiosenne jajko

Składniki:

Wiosenne jajko

 

  • na 1 porcję:
  • garść świerzego szpinaku
  • jajko
  • plasterek chudego bekonu lub szynki
  • oliwa
  • ocet balsamiczny w sprayu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenne jajko
Na patelni rozgrzać oliwę. Położyć bekon lub szynkę i usmażyć z obu stron. Patelnię zdjąć na chwilę z palnika i na plasterek szynki lub bekonu wbić jajko, usmażyć tak, aby białko dobrze się ścieło. Na talerzu ułożyć szpinak, położyć jajko z bekonem lub szynką, wszystko doprawić solą i pieprzem, polać lekko oliwą, popryskać octem balsamicznym. Podawać z pieczywem.
Smacznego! :)