Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wiosenne śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne lekkie wiosenne śniadanie pełne witamin

Wiosenne śniadanie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenne śniadanie

 

  • Pół pęczka rzodkiewek
  • Mały zielony ogórek
  • Kilka piórek szczypiorku
  • 400 g serka wiejskiego
  • Sól morska
  • Pieprz kolorowy
  • Kiełki rzeżuchy
  • Listki rukoli
  • Pumpernikiel + masełko

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne śniadanie
Ogórka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, odciąć łodyżki i ogonki, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, posiekać.Do miski wrzucić serek wiejski, wsypać pokrojone warzywa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Serek nałożyć do miseczek, posypać kiełkami, udekorować plasterkami rzodkiewki. Chleb posmarować masłem, obłożyć rukolą. Podawać.
Wiosenne śniadanie
Ogórka obrać ze skórki pokroić w kostkę Rzodkiewki umyć odciąć łodyżki i ogonki pokroić w kostkę Szczypiorek umyć posiekać
Wiosenne śniadanie
Do miski wrzucić serek wiejski wsypać pokrojone warzywa Doprawić solą i pieprzem do smaku Wymieszać