Justyna Lewandowska

Justyna Lewandowska

Kucharz
[Przepisów: 3]

Wiosenne śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Śniadanie z wiosennych, młodych warzyw z dodatkiem grillowanego łososia. Na deser proponuję musli z jogurtem greckim, polane konfiturą z kumkwatów (na zdjęciu).

Wiosenne śniadanie

Składniki:

Wiosenne śniadanie

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne śniadanie
Składniki należy umyć, osuszyć. Ułożyć w salaterce sałatę, następnie ogórka pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki, cebulę pokroić w piórka. Łososia oprószyć solą i pieprzem, następnie grillować ok 10 minut. Dodać łososia i ser do sałatki. Fasolkę gotować 5 minut, jajko 3 minuty, aby żółtko było miękkie i ułożyć na sałatce. Pokropić oliwą z oliwek. Sałatkę podawać z bagietką.