Sposób przygotowania:
Wiosenne tortille
Zacznijmy od przygotowania kurczaka. Udka umyj zalej wodą i ugotuj do miękkości (ja ugotowałam je z kostkami rosołowymi). Ugotowane udka ostudź,oddziel mięso od kości, mięso podziel na małe kawałki. Sałatę lodową potnij na paski. Paprykę, awokado, ogórek i chilli pokrój na cienkie paseczki. W misce wymieszaj majonez i jogurt, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek. Wymieszaj i tak przygotowany sos wstaw do lodówki. Każdą tortillę posmaruj sosem słodko-pikantnym (nie żałuj) ułóż sałatę kurczaka i warzywa z kiełkami. Podwiń dolną krawędź tortilli i całość zawiń w zgrabne kieszonki. Ja użyłam folii aluminiowej żeby zawiązać tortille co uchroniło je przed zniekształcaniem. Gotowe tortille polewaj sosem czosnkowym i chrup na zdrowie