Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych ziemniaków na ciepło
Obraną cebulę oraz rzodkiewki umyć.
Cebulę pokroić w piórka , rzodkiewki, ogórki kiszone oraz ziemniaki w plastry.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, włożyć ziemniaki z cebulą smażyć do przyrumienienia.
Dodać rzodkiewki i ogórki smażyć 2-3 min mieszając aż warzywa stracą jędrność i staną się szkliste.
Danie doprawić ziołami oraz przyprawą do ziemniaków, przemieszać.
Podawać natychmiast, na gorąco.
Cebulę pokroić w piórka , rzodkiewki, ogórki kiszone oraz ziemniaki w plastry.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, włożyć ziemniaki z cebulą smażyć do przyrumienienia.
Dodać rzodkiewki i ogórki smażyć 2-3 min mieszając aż warzywa stracą jędrność i staną się szkliste.
Danie doprawić ziołami oraz przyprawą do ziemniaków, przemieszać.
Podawać natychmiast, na gorąco.